Updates from Julai, 2012 Toggle Comment Threads | Kekunci Pintas

  • Nazim Man 8:00 PM on July 11, 2012 Pautan Kekal | Balas
    Tags:   

    Fakta Tentang Tubuh Manusia 

    image

    Penciptaan manusia oleh ALLAH SWT adalah sesuatu sangat unik. Sebuah penciptaan agung yang tak mungkin mampu ditiru dengan teknologi masa kini.

    (More …)

     
  • Nazim Man 9:34 PM on July 1, 2012 Pautan Kekal | Balas
    Tags: Facebook, Internet, Komputer   

    Facebook Ambil Alih Instagram 

    image

    Berita yang memeranjatkan banyak pihak, Facebook telah membeli Instagram dengan harga satu billion dollar Amerika. Bukan sejuta, seratus juta, tetapi satu billion. Mereka akan membeli syarikat dengan 13 pekerja itu dengan wang tunai dan juga nilai saham.

    (More …)

     
  • Nazim Man 11:58 AM on June 28, 2012 Pautan Kekal | Balas
    Tags: Aplikasi, Gajet, Telefon Pintar   

    Teknologi ‘sistem-penjangka’ untuk mengurangkan masa loading aplikasi pada gajet mudah-alih. 

    image

    Mesti rasa geram, bila mood tengah nak buka aplikasi kegemaran (game atau internet atau else) tapi rasa lambat semacam dan paling teruk tiba-tiba ‘heng’.. Argh! ! Aku selalu kena macam ni, (rasa macam nak hempas je smartphones ni) mujurlah aku ni seorang yang penyabar (kononnya)..

    Dalam setiap apa pun tindakan kita kena fikir dulu, tak bolehlah nak main suka-suka-hati je.. Macam juga dalam kes aplikasi gajet tetiba ‘heng’ ni, kena fikir dulu apa sebabnya. Mungkin sebab gajet kita tu dah ‘tua’ dan dah nak masuk usia wajib berpencen. Tapi the most recent is sebab aplikasi yang kita gunakan tu banyak menggunakan grafik (common la ni) dan memandangkan kita cuma guna gajet tangan so janganlah nak expect power macam super-computer. Selain dari tu, mungkin juga sebab beban pada rangkaian yang kita langgan, terutamanya aplikasi yang memerlukan sambungan internet.

    (More …)

     
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Balas
e
Ubah
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Batal